487 Views

Kom trygt hjem!

Hansen Protection er en av verdens ledende produsenter av personlig sikkerhetsutstyr til sjøs. Helt siden oppstart av oljevirksomheten i Nordsjøen på midten av 1970-tallet har selskapet produsert redningsdrakter for ulike formål. I dag dekker de behovet for de fleste aktiviteteter til sjøs, inklusiv et bredt sortiment av redningsvester.

Januar 27, 2020
Skrevet av:

Forfatter

Vi har et nært samarbeid med Redningsselskapet (RS) som blant annet selger våre vester. Sammen med dem har vi utviklet en egen arbeids/redningsdrakt til bruk for mannskap om bord på redningsskøytene. Våre drakter blir ofte utviklet i samarbeid med brukergruppene for å få optimale brukerløsninger.

Sikkerhet

Sikkerhet vil alltid være hovedfokus og bærebjelken i Hansen Protection sitt produktsortiment, og de har mange sikkerhetsprodukter for fiskerinæringen. Fiskefartøy under 15 meter må dokumentere at sikkerhetsutstyr er på plass før sertifikat blir utstedt. Målet er at alle fiskere skal benytte redningsdrakt når de er til sjøs.

Produsenten har ulike sertifiserte drakter som tilfredsstiller gjeldende krav og regler for bransjen. Arbeidsdraktene er tilpasset ulike typer arbeid i maritime, krevende omgivelser. Disse er en god livsforsikring om uhellet skulle være ute og man havner i sjøen. I tillegg har de utviklet en egen ergonomisk og praktisk redningsvest spesielt for fiskere og for de som jobber med fiskeoppdrett.

SeaLife PRO – en myk, ergonomisk og funksjonell redningsvest for fiskere.

Regntøy

Fiskeribransjen og fiskere benytter i stor grad tradisjonelt arbeidsregntøy eller flyteplagg i arbeid om bord i båter eller på anlegg. Hansen Protection ønsker å være tilstede og levere solide og gode løsninger også her. Gjennom datterselskapet Lyngsøe Rainwear, som er en av Europas ledende produsenter av arbeidsregntøy, har de nå utviklet en egen kolleksjon av vanntett bekledning for fiskeribransjen.

Hansen Protection har i hovedsak basert sin kolleksjon på god funksjonalitet, materialvalg og komfort, og de leverer anorakker, jakker, overaller, sydvester og vadere samt forklær, ermer(mansjetter) og frakker til fiskerimottak/foredling. Flere artikler leveres i synlighetsfarger for økt sikkerhet. Flytedress er et godt alternativ til tradisjonelt arbeidsregntøy, og selskapet har, i samarbeid med Lyngsøe, utviklet en myk og behagelig flytedress(SeaBass) med innebygget oppblåsbar redningsvest. En flytedress vil aldri erstatte bruken av en arbeidsredningsdrakt, men vil være bedre enn tradisjonelt regntøy hvis man havner over bord.

Termisk beskyttelse

Temperaturen i norske farvann ligger nærmere fire enn femten grader det meste av året. Møtet med så kaldt vann kan føre til kuldesjokk, nedkjøling og drukning. Er temperaturen i vannet under ti grader, fryser man i hjel i løpet av få minutter. Termisk beskyttelse er nøkkelordet. Den beste termiske beskyttelsen oppnås ved bruk av en isolert redningsdrakt (6 timers drakt). Her har man hele 10 til 20 ganger større sjanse for å overleve i kaldt vann enn om man kun har på redningsvest.

Oppfordringen til Hansen Protection er derfor: Velg riktig antrekk til oppgavene som skal utføres på sjøen. Kompromiss ikke med sikkerheten! Kom trygt hjem.

Følg oss på sosiale medier