1031 Views

Skal spare miljøet med ny tråler

Mars 21, 2022
Skrevet av:

Forfatter

Rederiet Bluewild i Ålesund har inngått kontrakt med verftet Westcon om bygging av en ny fabrikktråler. Den er planlagt levert før jul i 2023. Fartøyet og løsningene om bord skal sørge for miljøvennlig, skånsom og effektiv fangst, tryggere arbeidsmiljø og økt kvote- og ressursutnyttelse.

Hekktråleren har designbetegnelsen ULSTEIN FX101, og er designet av Ulstein & Solutions. En rekke norske teknologi- og utstyrsleverandører er engasjert for å gjøre denne nyskapende tråleren til virkelighet. Skipet får navn etter konseptet Design ECOFIVE – eco-friendly fishing vessel – utviklet av teamet i Bluewild over flere år. Den skal bidra til mer bærekraftig fiskeri ved å levere solide effekter på områdene miljø, kvalitet, sikkerhet, økonomi og samfunn, forteller administrerende direktør Tore Roaldnes i rederiet Bluewild.

– ECOFIVE vil umiddelbart gi økt verdiskaping regionalt og nasjonalt ved at båten skal bygges i Norge. I tillegg vil prosjektet kunne gi nasjonale og internasjonale markedsmuligheter for designselskap, utstyrsleverandører og verft, sier Roaldsnes.

– Basert på egne innovasjonsprosjekter og aktuelle forskningsresultater, har vi over flere år utviklet og formidlet konkrete løsninger for hvordan villfisknæringen kan redusere sitt miljøavtrykk. Samtidig har vi villet bidra til å løse globale utfordringer på human ernæring, samt nasjonale utfordringer på verdiskaping. Vi er svært glade for at det norske virkemiddelapparatet har åpnet opp for nyskaping gjennom ordninger i Innovasjon Norge, Enova og NOx-fondet, sier Helge Kittilsen, styreleder i Bluewild.

Følg oss på sosiale medier