439 Views

Neste generasjon belysning klar for maritim sektor

Stavangerselskapet R. Stahl Tranberg har utviklet en serie helt nye produkter, Tranberg BlueLine Lighting Series. Dette er en portefølje høykvalitets- og kostnadseffektiv, neste generasjon belysning for maritim sektor. Den består av navigasjonslys, søkelys, flombelysning og dekkslys for alle typer fartøy.

Februar 18, 2020
Skrevet av:

Forfatter

Det er første gang denne ledende leverandøren av marinebelysning tilbyr en komplett pakke maritim utendørsbelysning. To av produktene har vært i R. Stahl Tranberg sitt sortiment tidligere, mens flomlys og dekkslys er helt nytt. Når det gjelder søkelysene har selskapet utviklet helt nytt design, inspirert av Apples iPad. Med det nye designet er det nå mulig for brukeren om bord i et skip å fokusere lyset på et avlangt område ved behov, noe som stemmer bedre med det øynene ser.

Det nye søkelyset er utviklet og produsert i Norge, og produktet har fått stor oppmerksomhet etter at det ble lansert på Nor- Shipping i fjor. Søkelysene på skip har hatt samme utseende siden første verdenskrig, så det var på tide at noe turte å tenke nytt. Og R. Stahl Tranberg har fått skryt både fra konkurrenter og andre for at de har hatt mot til å tenke annerledes.

Både søkelysene og de andre produktene i BlueLine serien er basert på LED-teknologi, og det er første gang denne brukes i selskapets søkelys. Tidligere har R. Stahl Tranberg ment at denne teknologien ikke var god nok for å bruke i søkelys. Men nå tilfredsstiller den kravene som settes til denne type lys. For å utnytte lysdiodene best mulig best mulig, og for å få til modulært design, er den rektangulære formen valg i stedet for den tradisjonelle runde formen i et søkelys. En annen stor fordel med bruk av LED er at energiforbruket og overflatetemperaturen reduseres.

Den nye BlueLine serien er designet for å kunne tilby marine operatører kvalitet i verdensklasse innenfor maritim belysning. Serien tilbyr enkel installasjon og ikke noe vedlikehold, og representerer høyeste standard innen sikkerhet, bærekraft og konnektivet for dagens moderne skipsdesign, inklusiv autonome skip.

Det kan til slutt nevnes at R. Stahl Tranberg ble til etter en fusjon mellom Tranberg og Stahl-Syberg i 2017. All produksjon, testing, utvikling og montering av selskapet produkter skjer i produksjonslokalene i Stavanger. Det gjelder både belysningsproduktene og de tilhørende kontrollsystemene. R. Stahl Tranberg er i en vekstfase, og de hadde rundt 100 ansatte ved utgangen av fjoråret.

Følg oss på sosiale medier